Image
bil på väg i vacker miljö
Image
bil på väg i vacker miljö
MIljö

Miljö

Att tänka miljömedvetet lönar sig även ekonomiskt – bland annat för att det gör ditt företag betydligt mer attraktivt vid upphandlingar. Vi arbetar för att hjälpa dig minska ditt CO2-utsläpp.

Skiftet från fossilt till förnybart är något vi genomför tillsammans med våra kunder. Med vårt nätverk av stationer ger vi ditt företag möjlighet att minska sitt koldioxidavtryck.

Vi är idag Sveriges största leverantör av förnybara drivmedel och erbjuder våra kunder en rad miljöanpassade drivmedelsprodukter som till exempel miles diesel med upp till 42% förnybart, milesBIO HVO100, B100 och E85 för att hjälpa Sverige nå klimatmålen. Vi utökar även antalet laddare för elbilar i snabb takt. Vi arbetar ständigt för att bli mer miljövänliga!

Image
väg och träd

Våra emissionsrapporter visar dina faktiska utsläpp, till skillnad från andra beräkningar som oftast utgår från fordonstillverkarens uppgifter. Många företag vinner upphandlingar just för att de kan styrka sitt miljöarbete med tydliga siffror.

Att välja miles drivmedel är också bra för både miljön och plånboken. Tack vare de multifunktionella additiven drar en bil tankad med miles upp till 2,7 procent  mindre drivmedel, vilket ger en stor sänkning av transportkostnaderna.

Idag är Circle K Sveriges största leverantör av förnybara drivmedel. Du kan tanka miles diesel, med upp till 40 procent bioinblandning, på 300 fullservicestationer och truckdieselanläggningar runt om i Sverige. Med vårt rikstäckande stationsnätverk har du stor möjlighet att påverka din egen miljö- och klimatbelastning, på det sätt som passar dig bäst. Idag erbjuder vi miles diesel bio, E85, fordonsgas, LNG (flytande fordonsgas), HVO100, milesBIO HVO100, ED95, B100 och snabbladdningsstationer för el. Dessutom har vi mångaAdBlue-pumpar och landets största HVO100-nät.

Mer om hållbarhet

Här kan du läsa mer om hur vi arbetar med hållbarhet på Circle K