Image
Kaffekoppar uppifrån
Image
Kaffekoppar uppifrån
Räddat kaffe

Räddat kaffe - en unik satsning mot matsvinn

Vårt räddade kaffe är ett resultat av vårt mångåriga samarbete med Löfbergs, som nu tagit fram ett kaffe på bönor som annars riskerat bli svinn i rosteriet. Kaffet är unikt i sitt slag och är en blandning av tre sorters bönor. Satsningen säkerställer en besparing på ca 28 ton CO2 och finns bara hos oss på Circle K.

Skönhetsfläckar på förpackningen, skadad streckkod eller fel vikt är oundvikligt i de flesta produktioner inom livsmedelsindustrin och innebär att produkten ofta inte kan säljas vidare till kund. Eftersom 80–90 % av kaffets klimatpåverkan sker vid odlingen är det viktigt att minimera spillet av färdig produkt.

Tillsammans med Löfbergs säkerställer vi att det här kaffet tas omhand genom att tre olika sorter kombineras till en ny unik blandning. De limiterade blandningarna består av 100 % arabicabönor från tre olika sorters kaffe från Syd- och Centralamerika samt Östafrika, som blandas utifrån tillgång för stunden. Att just dessa tre kaffesorter blandas är ingen slump, då de har egenskaper som gifter sig fint med varandra. Resultatet är ett fylligt och välbalanserat kaffe med toner av tropisk frukt.

Vi säljer cirka 11 miljoner koppar kaffe varje år på våra stationer och med de här limiterade blandningarna säkerställer vi att 6 ton kaffe inte svinnas, något vi är riktigt stolta över.

 Gör både dig själv och miljön en tjänst och kom in till oss och provsmaka!

Image
kaffebönor och händer
Image
Circle K kaffe i bilen