Image
gäng som äter mat i grön park
Image
gäng som äter mat i grön park

Hållbar mat & dryck

Oavsett om du behöver tidig frukost, varierade lunchalternativ, en snabb kaffe och bulle, eller om du behöver fylla på energi efter en lång arbetsdag, ska din beställning vara så god, nyttig och enkel som möjligt.

Vi serverar riktigt schysst mat. Vi ser till att allt vårt kött i den mat som förbereds på våra stationer är svenskt, att vi bara använder ägg från frigående höns, att vårt kaffe är ekologiskt och att vi erbjuder goda och mättande vegetariska alternativ. Men det handlar också om större frågor, såsom hantering av livsmedelsavfall, miljövänlig paketering, samt att stödja en rättvis och hållbar livsmedelsproduktion. 

Circle K har målsättningen att den kyckling som köps in till våra stationer ska uppfylla European Chicken Commitment (ECC) till 2026. ECC beskriver ett antal djurvälfärdskriterier gällande kycklinguppfödning som kan användas av företag vid inköp av kyckling. 

Vi vill vara transparenta med innehållet i vår mat. Vi vet att det är viktigt för många av våra kunder att få vetskap om ingredienser, allergener och näringsvärde. Därför har vi nu samlat all den informationen i ett sökverktyg. Vi reserverar oss för en viss variation i sortimentet mellan stationer då vi jobbar med färska råvaror som ibland tar slut.

Produktinformation mat

Här har vi samlat information om ingredienser, allergener och näringsvärden för vårt matutbud.

Fokusområden: 
Vi serverar hållbart kaffe. Varje år säljer Circle K Sverige fler än 11 miljoner koppar kaffe i Sverige. Vi säljer bara ekologiskt och Rainforest Alliance-märkt kaffe, och allt kaffe levereras till oss i aluminiumfria förpackningar. I samarbete med våra partners utvecklar vi nu en hållbar kaffemugg. Målet är att 30 procent av allt kaffe ska säljas i återanvändbara muggar till 2023. Tar du med din egen kaffemugg när du ska köpa kaffe hos oss så får du 2 kr rabatt på ditt kaffe.

 

Under hösten 2023 gick vi tillsammans med Löfbergs i mål med projektet Räddat kaffe där vi tillsammans räddade 42 ton kaffe från att svinnas.

Matsvinn och nedskräpning är ett stort problem på många håll i världen. Circle K ska minska matsvinnet och användandet av onödiga förpackningar. Allt vårt matavfall komposteras eller blir till bränsle. Målet är att minska vårt avfall med 50 procent per år fram till 2023. 

 

För att kunna minska matsvinn samarbetar vi med To Good To Go.

2023 ska vi enbart använda nedbrytbara eller återvunna förbrukningsartiklar till vårt matutbud. 

Image
Rädda mat hos oss tillsamamns med To good To Go