Image
Kaffekoppar uppifrån
Image
Kaffekoppar uppifrån

Våra kaffesorter

På Circle K har vi en stor passion för kaffe. För bästa smakupplevelse använder vi noggrant utvalda arabicabönor från småskaliga producenter och moderna kaffemaskiner för att brygga allt vårt kaffe.

Bryggkaffe
Med sin unika smak och sina uppiggande egenskaper räknas bryggkaffet som en av världens mest uppskattade drycker. Hos oss på Circle K kan du alltid välja om du vill ha ditt kaffe svart eller med mjölk. Alltid nybryggt!

Espresso
Rik, aromatisk och sammetslen – allt på en gång. Espresson är liten men kraftfull och ska drickas i ett par klunkar. Dess genuina formel är enkel, men smaken desto mer komplex. Det som kännetecknar espresson är att den har en starkare koncentration samt ett naturligt lager krämigt skum som kallas ”créma” på toppen.

Cappuccino
En riktigt god cappuccino är en njutning för kaffeälskaren och räknas som en av de populäraste kaffetyperna i världen. En klassisk cappuccino är gjord på lika delar espresso, ångad mjölk och mjölkskum. Tillsammans utgör dessa tre komponenter en smakkombination i harmonisk balans.

Kaffe Latte
En smakrik kaffedryck med espresso som bas och dubbla mängden varm mjölk. Tillsammans med cappuccinon hör kaffe latten till svenskarnas absoluta favoritkaffe. Kaffe latte består av mer mjölk än både café au lait och cappucino. För att göra kaffe latte på Circle K brygger vi först espresson som ska utgöra en tredjedel av kaffets totala innehåll. Därefter ångar vi mjölken och häller den försiktigt ovanpå espressobasen. På toppen av kaffet ska det vara ett tunt lager mjölkskum.