Image
miles BIO HVO 100
Image
väg med träd runt
Flytande fordonsgas

Flytande fordonsgas

Flytande fordonsgas består av antingen av flytande naturgas (LNG) eller flytande biogas (LBG). Hos oss på Circle K tankar du som bas en 100% LNG – men kan avtala om upp till 100% LBG.

Genom att tanka flytande fordonsgas på Circle K minskar du dina koldioxidutsläpp mellan 20-80 procent, beroende på inblandning av LBG, jämfört med diesel.

Att använda flytande fordonsgas

LNG kan användas i fordon med dieselmotorer anpassade för LNG. Flertalet fordonstillverkare har lastbilar för LNG baserat på olika tekniker.

Ta kontakt med din säljare eller kundservice på Circle K så kan de berätta mer om vilka inblandningar av LBG eller ren LNG som vi kan erbjuda.

Fler stationer med fordonsgas och flytande fordonsgas

Circle K utvärderar kontinuerligt nya lägen där efterfrågan finns och vi har för närvarande 14 strategiskt placerade fordonsgasanläggningar inom främst Stockholm- och Mälardalsområdet, varav 3 även säljer flytande gas för tung trafik.

Utvecklingen på flytande fordonsgas går snabbt och vi planerar för en stark utbyggnad av nätet för dessa tankstationer. Gå in och sök efter stationer med fordonsgas här eller ta kontakt med oss så hjälper vi dig